Ne te rinjte dhe Vangelo

Cfare mund te jete Vangelo per ne te rinjte?

Na e sugjeronte edhe Chiara Lubich qe ne 1976, keshtu thoshte, duke iu drejtuar nje grupi te rinjsh te bashkuar ne Rocca te Papes , me 26 qershor te ketij viti.

«[Il vangelo] eshte nje liberth qe nuk ka fjale si gjithe librat e tjere , por fjale qe dhurojne dicka: jane shpirti i jetes Nese ti e lexon dhe e jeton transformohesh: se pari nuk je ti qe jeton por eshte jezusi qe jeton ne ty ne menyren e te menduarit e te dashuruarit.».

Nje here tjeter Chiara ka shkruar:

"Keni vene re qe nese te mungon njohja e alfabetit dhe e pak rregullave gramatikore qe mesohen ne klasen klasen e pare fillore, mbetesh gjithe jeten analfabet, pa ditur te lexosh dhe te shkruash edhe pse ke intelegjence dhe vullnet?

Keshtu nese nuk dime ti perngjasim nje per nje fjalet e jetes qe Zoti ka gdhendur te Vangelo, ne duke qene “ te krishtere te mire” mbetemi “ analfabete te Vangelos”, te paafte te shkruash me jeten tone krishtere" (Scritti Spirituali, p. 143)

Atehere, ne te rinjte, per ta bere te gjalle jeten kemi nje sekret: Zgjedhim cdo muaj nje fjale te Vangelos e impenjohemi ta veme ne praktike derisa te eksperimentojme te gjitha premtimet. Ju sigurojme…. Realizohen: provoje edhe ti!

Per kete arsye kemi ideuar kete sit. Per t andare, me sa me shume persona qe te jete e mundur dhe ne gjuhen e kujtdo , komente, eksperienca, propozime qe munden te na ndihmojne te jetojme me entuziazmin e jetes se Vangelos.

Pershendetje!

Te rinjte per bashkim

Fjala e jetës | SQ-AL

login staff

This website uses “technical cookies”, including third parties cookies, which are necessary to optimise your browsing experience. By closing this banner, or by continuing to navigate this site, you are agreeing to our cookies policy. The further information document describes how to deactivate the cookies.